Στο χείλος της καταστροφής οι αμπελοκαλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών της περιοχή Τυρνάβου, μετά την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης για τον αποκλεισμό τους από τη χορήγηση ενισχύσεων.

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο οι αμπελοκαλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών στην περιοχή του Αμπελώνα είναι ανάστατοι από την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ενισχύσει μόνο τα οινοποιήσιμα σταφύλια. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ομάδα αμπελοκαλλιεργητών επιτραπέζιων σταφυλιών της περιοχή του Αμπελώνα, επισημαίνει την τεράστια αδικία, καθώς όπως υποστηρίζουν «η παραγωγή τους έμεινε στο αμπέλι και τα φετινά τους έσοδα από την καλλιέργεια ήταν μηδαμινά» και ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος τους και να ενισχυθούν οι «αγρότες που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.» 

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση  των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2023 

Ο καταθετών Βουλευτής 

Κόκκαλης Βασίλειος

Scroll to Top