Χωρίς βραδινή βάρδια ασθενοφόρου το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ενημερώνει  τους διαμένοντες στο νησί ότι αναστέλλεται η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου λόγω  έλλειψης πληρώματος και δεν δύναται να καλύψει κανένα περιστατικό. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης γνωστοποιεί ότι  υπάρχει έλλειψη προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου. Για αυτό το λόγο η νυχτερινή  βάρδια από τις 23.00 της προηγούμενης έως και τις 07.00 της επόμενης ημέρας δεν  διαθέτει ασθενοφόρο όχημα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα  με την ανακοίνωση, οι αρμόδιες αρχές έχουν επανειλημμένα ενημερωθεί, χωρίς να  δώσουν λύση στο πρόβλημα. 

Αδιανόητο, σε ένα νησί με 3.000 περίπου μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες, να  μην υπάρχει υγειονομική ασφάλεια. Πώς πρέπει να νιώθουν οι κάτοικοι του νησιού, όταν η  πολιτεία τους αφήνει στο έλεος; Ποιος επισκέπτης δε θα σκεφτόταν να επισκεφτεί έναν  τόπο που δεν του εξασφαλίζει την άμεση υγειονομική απόκριση σε μια ανάγκη, σε ένα  έκτακτο περιστατικό; Απόλυτη δυσφήμιση για το νησί του Έβρου, τη στιγμή μάλιστα που  ξεκινά η τουριστική σεζόν. 

Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό  της απέναντι στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής του Έβρου, καθώς στρατηγικά  εφαρμόζει πολιτικές αποδυνάμωσής της από δομές υγείας και εκπαίδευσης,  φτωχοποίησης των κατοίκων της, ερήμωσης της περιοχής, αποψίλωσής της από  υπηρεσίες. Όπως και στη διαχείριση της πανδημίας, έτσι και τώρα, για ακόμη μια φορά, η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει υγειονομικά ανοχύρωτο τον τουρισμό, αφήνει τα  νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς χωρίς ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών  υγείας, αφήνει τη Σαμοθράκη υγειονομικά έκθετη τη θερινή περίοδο που χιλιάδες  επισκέπτες διαμένουν στο νησί.

Επειδή, η έλλειψη βραδινής βάρδιας ασθενοφόρου στη Σαμοθράκη ελλοχεύει κινδύνους  για την εξασφάλιση της υγείας των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. 

Επειδή, οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί σχετικά με την έλλειψη προσωπικού  πληρώματος ασθενοφόρου, αλλά δεν έπραξαν εγκαίρως τα δέοντα. 

Επειδή, αποτελεί δυσφήμιση για το νησί η υγειονομική ανασφάλεια, την στιγμή που  ξεκινάει η τουριστική σεζόν. 

Επειδή, είναι συστηματική η υποβάθμιση των υπηρεσιών στο Νομό Έβρου.  

Επειδή, η υγειονομική ασφάλεια και οι καλές υγειονομικές υπηρεσίες είναι πρωτεύον  ζήτημα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χωρά. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κκ. Υπουργοί: 

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης  προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου στη Σαμοθράκη; 

2. Ποιες είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν, ώστε να  προσφέρουν άμεσα και αποτελεσματικά την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη  στους κατοίκους της περιοχής; 

3. Ποιοι είναι οι λόγοι που οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα,  όταν τους γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα; 

4. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για τη στελέχωση των υγειονομικών  δομών του νησιού και την κάλυψη των κενών θέσεων; 

5. Για ποιους λόγους υποβαθμίζονται στρατηγικά οι υγειονομικές υπηρεσίες  στο νησί αλλά και στο Νομό Έβρου; 

Scroll to Top