Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία του νομού Ηρακλείου – ξεκινούν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της  έλλειψης φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων του νομού Ηρακλείου. Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στα τοπικά μέσα, είναι  ιδιαίτερα οξυμένο στο Ηράκλειο, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηρακλείου  να κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις φαρμάκων, από τα απλά εισπνεόμενα και αντιβιώσεις,  μέχρι σε φάρμακα για καρκινοπαθείς, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη θεραπευτική αγωγή  που ακολουθούν και την ποιότητα ζωής τους. 

Παρά την κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική  Συμμαχία πριν από ένα μήνα για το θέμα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσπάθεια  επίλυσης του προβλήματος.  

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση,  προχωράει σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με τη συμβολική στάση εργασίας σε όλα τα  φαρμακεία του νομού στις 23/2/22. 

Επειδή, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στον νομό Ηρακλείου, από  απλές αντιβιώσεις, μέχρι φάρμακα για καρκινοπαθείς. 

Επειδή, το γεγονός αυτό, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, εγκυμονεί τεράστιους  κινδύνους για την υγεία των πολιτών. 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις  φαρμάκων, οι οποίες καταγγέλλονται;  

Scroll to Top