Ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου

Κύριοι Υπουργοί, 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού τύπου, προκαλεί ανησυχία αλλά και φόβο η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου. Δυστυχώς, πρωταθλητής των κρουσμάτων αυτών είναι ο νομός Λάρισας με οκτώ (8) κρούσματα. 

Τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων της πόλης Λάρισας, αλλά και γειτονικών δήμων, όπως οι Δ. Τυρνάβου, Τεμπών και Κιλελέρ, επιτείνει η απουσία τόσο της επίσημης ενημέρωσης από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας για την πορεία εξάπλωσης του ιού όσο και της υπεύθυνης ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης. 

Επειδή η προστασία της δημόσιας υγείας, είναι υποχρέωση της πολιτείας, 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Ποια μέτρα προφύλαξης έχουν παρθεί έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από τώρα και στο εξής; (Έγιναν ψεκασμοί; Ήταν αποτελεσματικοί; Αν όχι, ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν στο άμεσο μέλλον;) 

2. Υπάρχουν μέτρα προστασίας ατομικά που μπορεί να πάρει ο πολίτης για να προστατευτεί; Έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες ανακοινώσεις; Για ποιο λόγο ο επιπολασμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος στην περιοχή του νομού Λάρισας; Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά; 

Scroll to Top