Σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινά μία τιτάνια  μάχη με την πανδημία. 

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει ενισχύσει όπως θα έπρεπε το δημόσιο  σύστημα υγείας, με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού  προσωπικού, με νέες ΜΕΘ, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με  επίταξη ιδιωτικών κλινικών, με μαζικά τεστ. Τα αποτελέσματα αυτής της  πολιτικής τα βιώνουμε όλοι καθημερινά και το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακή  κατάσταση. 

Πιο έντονα από όλους μας τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής τις  υφίστανται οι ασθενείς -τόσο του covid19 όσο και συνολικά- και οι εργαζόμενοι  στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Τμήμα αυτών των εργαζομένων είναι και οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του  ΕΚΑΒ, οι οποίοι, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, βρίσκονται στην  πρώτη γραμμή της μάχης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες  μάλιστα καθημερινά αυξάνονται. 

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας, καθώς  από τους επόμενους μήνες, εντός τους 2021, θα αρχίσουν να λήγουν οι  συμβάσεις τους. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, διεκδικεί τη  σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ και την εξομοίωση των  εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων  συναδέλφων τους. 

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Έχει κάποιον σχεδιασμό η κυβέρνηση για τη σταθερή ένταξη  των εργαζομένων αυτών στο δυναμικό του ΕΚΑΒ, μέσω π.χ.  αυξημένης μοριοδότησης σε επόμενους διαγωνισμούς; 

2. Θα διατηρήσει τις συμβάσεις των επικουρικών υπαλλήλων του  ΕΚΑΒ που λήγουν τον Οκτώβριο, καθώς και των  συμβασιούχων μέσω ΕΟΔΥ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν  τον Νοέμβριο; 

3. Προτίθεται να σταθεροποιήσει την ημερομηνία πληρωμής τους  στην ημέρα που προβλέπει η σύμβασή τους; 

4. Προτίθεται να εξομοιώσει το ποσό της εκτός έδρας  αποζημίωσης με αυτό των μονίμων συναδέλφων τους; 

Scroll to Top