Άμεση ανάγκη εμβολιασμού των εργαζομένων στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με τον εμβολιασμό του πληθυσμού να προχωράει με αργούς ρυθμούς, αρκετές  είναι οι ομάδες εργαζομένων σε κρίσιμα υγειονομικά πόστα, που δεν έχουν ακόμα  εμβολιαστεί, όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής  αυτοδιοίκησης. 

Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν  διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και  βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, σε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας,  προφέροντας ζωτικές υπηρεσίες για την καθαριότητα των πόλεων,  συμβάλλοντας έμπρακτα στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. 

Καταθέτοντας Αναφορά την επιστολή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 24/3/21, ζητούσαμε  από τα αρμόδια Υπουργεία να διενεργηθούν οι εμβολιασμοί του προσωπικού των ΟΤΑ  Α’ Βαθμού, ενώ ήδη από τις 3/3/21 κατατέθηκε Ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα την ένταξη των εργαζομένων στους δήμους στον κατά  προτεραιότητα εμβολιασμό. Η επίσημη απάντηση που λάβαμε από τον κ. Βορίδη ήταν  ότι απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας τα στοιχεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα  “Βοήθεια στο Σπίτι” και ότι από εκεί και πέρα αρμόδια να απαντήσουν για το Εθνικό 

Πρόγραμμα εμβολιασμού, είναι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το Υπουργείο  Υγείας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας παραμένουν ανεμβολίαστοι  και εκτεθειμένοι καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο.  

Ο προγραμματισμός του εμβολιασμού των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι  απαραίτητος για την προστασία τους, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να μεριμνούν για τη  δική μας προστασία. 

Επειδή, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ έχουν διαδραματίσει  σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προφέροντας ζωτικής σημασίας,  υπηρεσίες για την καθαριότητα των πόλεων, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προστασία  της Δημόσιας Υγείας.  

Επειδή, βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, δουλεύοντας συνθήκες  υψηλής επικινδυνότητας.  

Επειδή, δεν έχει προχωρήσει ακόμα ο εμβολιασμός τους, με αποτέλεσμα να είναι  εκτεθειμένοι καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο. 

Επειδή, ο προγραμματισμός του εμβολιασμού των εν λόγω εργαζομένων είναι  απαραίτητος για την προστασία τους, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να μεριμνούν για τη  δική μας προστασία. 

Ερωτώνται οι Αρμόδιοι Υπουργοί: 

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στον άμεσο προγραμματισμό του  εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης; 

2. Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού των εν λόγω  εργαζομένων; 

Scroll to Top