Στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό

Παρά το τεράστιο πλήγμα που έχει υποστεί ο χώρος του Πολιτισμού από την πανδημία, ένα μεγάλο  μέρος των εργαζομένων στον πολιτισμό εξακολουθεί να είναι ξεχασμένο από την πολιτεία.  

Σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε αρμοδίως προς την κυβέρνηση ο Σύλλογος Μουσικών  Βορείου Ελλάδος, ζητά να χορηγηθεί αναδρομικά στους καλλιτέχνες η ενίσχυση για όλους τους μήνες  που δεν έχει δοθεί ακόμη.  

Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχουν καταδικαστεί σε αφανισμό εξαιτίας της πείνας διότι έχουν να  λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού εξαιτίας της πανδημίας covid-19 από το Φεβρουάριο. Επιπλέον,  επισημαίνουν ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτημάτων για  το μήνα Μάρτιο ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Σημειώνεται δε,  ότι οι μουσικοί του δρόμου έχουν να λάβουν κρατική ενίσχυση από το Δεκέμβριο 2020. Θεωρείται,  τέλος, ως απαράδεκτο εξαιτίας αυτής της κατάστασης να απευθύνονται τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα  στα συσσίτια και στη φιλανθρωπία τρίτων για μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κκ Υπουργοί: 

1. Προτίθεστε να χορηγήσετε άμεσα στους εργαζόμενους στον πολιτισμό – καλλιτέχνες  το επίδομα ειδικού σκοπού εξαιτίας της πανδημίας covid-19 για τους μήνες Μάρτιο έως  και το Μάιο; 

2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην κρατική ενίσχυση των μουσικών του δρόμου για  τους μήνες Ιανουάριο έως και το Μάιο; 

3. Προτίθεστε να ξεκινήσετε άμεσα τη συζήτηση για το πώς θα εξελιχθεί το εργασιακό  περιβάλλον για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Scroll to Top