Να μην αποστέλλονται λογαριασμοί ρεύματος στους σεισμόπληκτους του Νομού Ηρακλείου

Τις τελευταίες ημέρες στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Μινώα  Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων εξακολουθούν να αποστέλλονται στους  πολίτες οι λογαριασμοί ρεύματος για τα σπίτια που χτυπήθηκαν από τον  πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Το γεγονός αυτό  έχει προκαλέσει την εύλογη αγανάκτηση των πολιτών που σήμερα βρίσκονται  σε απόγνωση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι λογαριασμοί έρχονται σε  σεισμόπληκτους που σήμερα βρίσκονται σε σκηνές και οικίσκους. Οι εν λόγω  λογαριασμοί του ρεύματος είναι υπέρογκοι, αφού συμπεριλαμβάνουν και τις  ανατιμήσεις ρεύματος, έχουν ασφυκτικές προθεσμίες πληρωμής και έρχονται  σε μια περίοδο που οι κάτοικοι αντί να βλέπουν την έμπρακτη στήριξη της  Πολιτείας, αντιμετωπίζουν την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης.  

Επειδή είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει μέχρι σήμερα μέριμνα για να μην  πληρώσουν αυτή την δύσκολη περίοδο ακόμη και τους λογαριασμούς  ρεύματος οι σεισμόπληκτοι πολίτες του Ν. Ηρακλείου. 

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει με όλα τα μέσα και άμεσα στην  ανακούφιση των πολιτών των οποίων οι οικίες χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο. 

Επειδή απαιτείται άμεσα το «πάγωμα» των λογαριασμών για τους  σεισμόπληκτους κατοίκους που σήμερα αγωνιούν για την επόμενη ημέρα και  αδυνατούν να φέρουν σε πέρας την αποπληρωμή και των λογαριασμών  ρεύματος. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 

1. Σε ποια άμεσα μέτρα και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε  καταρχάς να «παγώσουν» οι λογαριασμοί ρεύματος που  αποστέλλονται στους σεισμόπληκτους πολίτες του Νομού  Ηρακλείου; 

2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για την ανακούφιση και τη μη  αποπληρωμή/διαγραφή οφειλών ρεύματος στους πολίτες των  οποίων τα σπίτια και οι επιχειρήσεις κρίθηκαν ακατάλληλες, ώστε η Πολιτεία να ανακουφίσει εμπράκτως τους πολίτες του Ν.  Ηρακλείου αλλά και όλες τις αντίστοιχες τυχόν περιπτώσεις της  χώρας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον; 

Scroll to Top