Απειλή ανεργίας για 650 εργαζόμενους σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών , Ανάπτυξης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο εκφράζεται η αγωνία για τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της πλημμυρισμένης βιομηχανικής μονάδας Del Monte στον Πλατύκαμπο Λάρισας καθώς και για το μέλλον των περίπου 650 εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτή. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι ζημιές που έχει υποστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας-συσκευασίας φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της εν λόγω πολυεθνικής εταιρείας, είναι αστρονομικές, αγγίζοντας ίσως ακόμη και τα 20 εκατ. ευρώ» 

Αναφέρεται ότι «πρόθεση της διοίκησης είναι να επισκευάσει το εργοστάσιο πάση θυσία και να επανεκκινήσει την παραγωγή το ταχύτερο δυνατόν» καθώς και το γεγονός ότι «οι εργαζόμενοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, φοβούμενοι ότι το τελικό κόστος των επισκευών θα καταστήσει ασύμφορη την επαναλειτουργία της Del Monte.» 

Επισημαίνεται ότι «στην -απευκταία- αυτή περίπτωση, ο αντίκτυπος για την τοπική οικονομία και κοινωνία θα είναι ολέθριος, εφόσον στην πλειονότητά τους οι υπάλληλοι είναι κάτοικοι της περιοχής Λάρισας» και ζητείται η στήριξη και υποστήριξη για την πλήρη επανέναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες των Υπουργείων για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση  των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Scroll to Top