Ανυπολόγιστες ζημιές στον κλάδο της μελισσοκομίας

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας «APIS ERA» σχετικά με τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί ο μελισσοκομικός κλάδος στο Θεσσαλικό κάμπο και τα ορεινά της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία “Daniel”. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας «APIS ERA» κ. Σένκο Ιωάννη «μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη η ζημιά άγγιζε τον αριθμό των 44.000 μελισσοσμηνών και ο αριθμός συνέχεια αυξάνεται, χωρίς να έχουν υπολογιστεί ακόμη οι ζημιές σε εξοπλισμό, αυτοκίνητα και αποθήκες.» 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην Θεσσαλία φιλοξενούνταν τη συγκεκριμένη περίοδο μελίσσια απ’ όλη την Ελλάδα» καθώς και το γεγονός των απωλειών χιλιάδων μελισσοσμηνών και περιοχών μελισσοκομικού ενδιαφέροντος εξαιτίας των πυρκαγιών κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Επισημαίνεται ότι ο μελισσοκομικός κλάδος είναι «ένας κλάδος που δεν έχει προβληθεί στο βαθμό που του αναλογεί, μιας και η μέλισσα είναι ο σημαντικότερος επικονιαστής στη φύση και η μείωση του πληθυσμού θα επηρεάσει τη φυτική παραγωγή της χώρας» και ζητείται η στήριξη του από τους κρατικούς φορείς. 

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και  δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Scroll to Top