Άμεση λήψη μέτρων για τα παρακείμενα χωριά της Κάρλας που κινδυνεύουν να ‘πνιγούν’

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο με δήλωση του ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος απευθύνει δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μην πνιγούν παρακείμενα χωριά της λίμνης Κάρλας . 

Σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου «χρειάστηκαν μόλις δυόμιση ημέρες για να δημιουργηθεί ξανά η λίμνη Κάρλα στο μέγεθός της, όπως ήταν πριν την αποξήρανσή της το 1962, όταν οι αρχές τότε επί ενάμιση χρόνο άδειαζαν το νερό.» 

Επισημαίνεται ότι «από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί στον Δήμο Κιλελέρ περισσότερα από 350.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων» καθώς και το γεγονός ότι «εάν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη η στάθμη της Κάρλας θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πρώτο το χωριό Σωτήριο.» 

Ζητείται η άμεση εξεύρεση λύσης «από εξειδικευμένους ανθρώπους» γιατί πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινόμενων από το Δήμο Κιλελέρ. 

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες των Υπουργείων για την άμεση επίλυση και  δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Scroll to Top