Κωμικοτραγική η κατάσταση για την πληρωμή – εξόφληση των βιολογικών

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στην πληρωμή – εξόφληση των βιολογικών σε όλη την χώρα. 

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται από τον κ. Σταύρο Χρυσαδάκος, γεωπόνο από την Σπάρτη ότι «οι παραγωγοί που καλλιεργούν εκτάσεις που αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βιολογικών και στο φάκελο δήλωσαν αυτές τις εκτάσεις. 

Επίσης πληρώθηκαν την βασική (τσεκ) και το πρασίνισμα το 2022 για αυτές τις εκτάσεις. Πληρώθηκαν και την προκαταβολή των βιολογικών για αυτές τις εκτάσεις. Και ήρθε η εξόφληση όμως αντί να πληρωθούν καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα και πληρώνουν και πρόστιμα. Κανείς δεν μας απαντάει ποιο έβαλε το «φίλτρο» με την ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και έκανε μη επιλέξιμες αυτές τις εκτάσεις».  Επιπλέον τονίζεται ότι υπάρχει «αναστάτωση και χάος απερίγραπτο σε επίπεδο χώρας. Αναζητούνται οι υπεύθυνοι και κρύβονται. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα γυρίζουν από γραφείο σε γραφείο. Στα τηλέφωνα είμαστε μόνιμα σε γραμμή προτεραιότητας» και ζητείται η απόσυρση της «απαράδεκτης ρύθμισης» καθώς και η ολοκλήρωση της πληρωμής των παραγωγών -βιοκαλλιεργητών. 

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση  επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Scroll to Top