Αδυναμία χορήγησης θεραπειών στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά»

Η αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας αποδεικνύεται  συνεχώς παρά τις μεγαλοστομίες που ακολούθησαν μετά την πρόσφατη περιπέτεια της  πανδημίας. 

Σαν αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης (ο αριθμός του  μόνιμου προσωπικού στην Υγεία από το 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023 έχει μειωθεί κατά  3.070 άτομα) εμφανίζονται όχι απλά αρρυθμίες αλλά και αδυναμίες που έχουν να κάνουν  με τη ζωή των ασθενών και, δυστυχώς, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις πλήττονται πρώτα οι ευπαθείς ομάδες όπως οι χρονίως πάσχοντες και οι καρκινοπαθείς. 

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο όπως καταγγέλλεται από την ΠΟΕΔΗΝ και  εργαζόμενους του νοσοκομείου να υπάρχει αδυναμία της συνέχισης της θεραπείας σε  καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Μεταξά» καθώς η χρηματοδότηση δεν επαρκεί. 

Επίσης, έρχονται να προστεθούν οι επώνυμες δηλώσεις της διευθύντριας της  διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του νοσοκομείου που μιλάει για χορό απευθείας αναθέσεων με αποτέλεσμα στο ταμείο αντί για 3,5 εκατ. που απαιτούνται να έχει 5 χιλ. ευρώ διαθέσιμα. Δημιουργείται έτσι πρόβλημα ακόμα και για τη σίτιση των ασθενών!

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε καταγραφεί λίγους  μήνες πριν στο ίδιο νοσοκομείο. Επίσης, θυμίζουμε δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή (που  τελικά αποσύρθηκε) κατά την προεκλογική περίοδο που μιλούσε για επιλεκτικές θεραπείες  ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής! 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η σημερινή κατάσταση ίσως δεν είναι απλά μια σύμπτωση. 

Καθώς η αναβολή θεραπείας σε έναν καρκινοπαθή που κυριολεκτικά δίνει μάχη για  τη ζωή του, είναι πράξη τραγική και αδιανόητη για ένα κράτος που θέλει να θεωρείται  προηγμένο,

ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα στο νοσοκομείο και να μην  δημιουργούνται παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον

Θα ερευνήσετε τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν;

Scroll to Top