Αλγεινές εντυπώσεις από την απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας γύρω από τον θάνατο του 46χρονου διανομέα από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας

Θύμα του ακραίου καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες έπεσε ένας 46χρονος στη Χαλκίδα. Ο άτυχος άνδρας υπέστη θερμοπληξία και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από καρδιακή προσβολή την προηγούμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου, μετά από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, εργαζόμενος ανασφάλιστος ως διανομέας σε ψησταριά κατά τις μεσημεριανές ώρες. 

Οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού αυτού περιστατικού, οι κραυγαλέες παραβάσεις της εργασιακής νομοθεσίας αλλά και των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων, καθώς και η ανυπαρξία στην πράξη κρατικού μηχανισμού ελέγχου της εργοδοτικής ασυδοσίας δεν αποτελούν προφανώς αντικείμενο του υπουργείου Υγείας. 

Αυτό ωστόσο που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις είναι η συμπεριφορά του Διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνου Χροναίου, ο οποίος έσπευσε -ως μη όφειλε- μέσω επίσημου Δελτίου Τύπου του Νοσοκομείου την Παρασκευή 21 Ιουλίου να διευκρινίσει ότι ο άτυχος άνδρας «δεν ήταν διανομέας». Ο ισχυρισμός αυτός προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά, καθώς λίγες ώρες αργότερα και αφότου είχε ήδη αναπαραχθεί από το σύνολο των ΜΜΕ, διαψεύστηκε παταγωδώς, δεδομένου πως ο εργοδότης του συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Επειδή: 

– Είναι πρωτοφανές για τη χώρα και προσβολή, τόσο για τη μνήμη του άτυχου άνδρα και τους οικείους του όσο και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο της Δημόσιας Υγείας που αγωνίζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, επίσημη ανακοίνωση Κρατικού Νοσοκομείου ή και ιδιωτικού να αναφέρει την επαγγελματική ιδιότητα ενός ασθενούς, πολλώ δε μάλλον ενός νεκρού ανθρώπου. 

– Είναι αδιανόητο ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου -εκών άκων και χωρίς καμιά απολύτως σχετική αρμοδιότητα- να συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και να δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στη δημόσια σφαίρα για τις συνθήκες γύρω από τις οποίες συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, προσφέροντας ανέλπιστη (;) στήριξη σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας προχώρησε, εκ του αποτελέσματος, σε διαστρέβλωση και παραποίηση της αλήθειας; Τι σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί το γεγονός να αποκρυφτεί ότι ο άνθρωπος ήταν διανομέας; 

2) Σκοπεύει να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από τον κ. Κωνσταντίνο Χροναίο όσο και από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας;

Scroll to Top