Κόκκαλης σε Πιερρακάκη: «Γονείς και παιδιά σε απόγνωση από τα κενά στην παράλληλη στήριξη»

Η έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης φέρνουν σε απόγνωση μαθητές και γονείς, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίοι γονείς και παιδιά βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «μετά από σχεδόν ένα μήνα εκπαιδευτικής διαδικασίας παραπάνω από τα μισά παιδιά που χρειάζονται εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης παραμένουν ακάλυπτα» και «πολλοί γονείς, όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα, καλύπτουν τα κενά με εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό τομέα τινάζοντας στον αέρα τον οικονομικό προϋπολογισμό του νοικοκυριού τους» ή «καλύπτουν τα κενά σε αρκετές περιπτώσεις ΜΟΝΟΙ τους συνοδεύοντας τα παιδιά της στις σχολικές αίθουσες».

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και «επηρεάζει εκτός από τους γονείς που προς το παρόν πελαγοδρομούν απελπισμένοι, τα ίδια τα παιδιά με σοβαρές ή και όχι τόσο σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες που απομονώνονται στο σχολικό περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία και την εν γένει παρουσία τους στο σχολείο» καθώς και το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο το αν οι προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν θα καλύψουν ΟΛΑ τα κενά».

Scroll to Top