Κόκκαλης στη Βουλή: Σταματήστε εδώ και τώρα τους πλειστηριασμούς στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία

Να προχωρήσει άμεσα σε αναστολή των πλειστηριασμών στη Θεσσαλία για τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί άμεσα ή έμμεσα ζημιά από τις πλημμύρες, κάλεσε την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κόκκαλης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αύριο λήγει η προθεσμία για την αναστολή των πλειστηριασμών στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία. Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όμως, υπάρχουν λύσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές. Εάν έχετε την εντύπωση ότι η Θεσσαλία έχει επανέλθει στην κανονικότητα, είστε γελασμένοι. Εάν έχετε την εντύπωση ότι οι επαγγελματίες αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι έχουν επανέλθει στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς, είστε μακράν της πραγματικότητας. Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσετε σε αναστολή των πλειστηριασμών τουλάχιστον για έξι μήνες για τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί άμεσα ή έμμεσα ζημιά από τις πλημμύρες. Πώς θα γίνει αυτό; Θα πρέπει να αφορά τους συμπολίτες μας που απευθύνθηκαν στο «arogi» ή στους δήμους που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα πράγματα είναι ακόμη πολύ δύσκολα στη Θεσσαλία. Δεν έχουν ξεκινήσει καν οι πρώτες πολύ μικρές προκαταβολές. Συνεπώς, καθίσταται αναγκαία η αναστολή πλειστηριασμών στους πλημμυροπαθείς. Επαναλαμβάνω, σε αυτούς που πραγματικά έχουν υποστεί ζημιά από τις πλημμύρες».

Scroll to Top