Κόκκαλης: «Ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο – Κυνικός, ιδεοληπτικός φορομπήχτης»

Στη μεγάλη κινητοποίηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα όπου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες διαδήλωσαν κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, συμμετείχε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος πολιτικός επανέλαβε πως πρόκειται για νομοσχέδιο που «φέρνει μία άδικη οριζόντια φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται φορολογικά κατά τρόπο όμοιο και εξομοιώνονται μεταξύ τους, τεκμαίροντας, ότι όλοι έχουν εισόδημα ελάχιστο άνω των 10.000 ευρώ, ενώ είναι δεδομένο ότι κάθε φορολογούμενος τελεί υπό διαφορετικές οικονομικές και εισοδηματικές συνθήκες».

Ο κ. Κόκκαλης συνέχισε λέγοντας ότι «πρόκειται για το πιο άδικο σύστημα φορολόγησης, που αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας και της εισφοράς στα δημόσια βάρη ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του καθενός, ενώ είναι προφανές ότι πλήττει την μεγάλη μερίδα των αυτοαπασχολούμενων, που τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι μικρότερα από το τεκμαρτό όριο.

«Ξεκάθαρα ο μέχρι πρότινος μετριοπαθής κ. Μητσοτάκης άφησε πίσω του το προφίλ του δήθεν «πολέμιου της φορολόγησης» και πλέον ξεδιπλώνει σε όλο του το μεγαλείο, το πραγματικό του πρόσωπο, εκείνο του σκληρού, κυνικού και ιδεοληπτικού φορομπήχτη» κατέληξε.

Scroll to Top