Κόκκαλης σε Χατζηδάκη: «Λαιμητόμος για τις μικρές επιχειρήσεις το νέο φορολογικό νομοσχέδιο»

Ως «λαιμητόμο για τις μικρές επιχειρήσεις» χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά επιστολή – ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας στην οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην Επιστολή -Ψήφισμα αναφέρονται οι έντονες διαμαρτυρίες των μελών για «Την στοχοποίηση των μικρών επιχειρήσεων συστηματικά εδώ και χρόνια ως φοροφυγάδες, την εξίσωση του επαγγελματία με τον ιδιωτικό υπάλληλο ως προς τα εισοδήματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το αφορολόγητο των 9.000 τον χρόνο στους εργαζόμενους» αλλά και «την μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας».

Επισημαίνεται ότι «Το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως όλους τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους επιβαρύνοντάς τους ενώ είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παλεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετίες σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες,» καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο έκτρωμα που οδηγεί στο τελείωμα του ελεύθερου επαγγελματία και του εμπόρου».

Ζητείται η «Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ, η προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα, η άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και ο ακατάσχετος εμπορικός λογαριασμός».

Scroll to Top