Κόκκαλης: «Μοιραία η υποβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας – Ανέξοδες οι υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων»

«Η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου και η απορρόφησή του από το Δήμο Λαρισαίων, υπαγόμενο σε μια διεύθυνση, χωρίς εξειδίκευση, θέτει αναμφίβολα φραγμό στην ιστορική πορεία του δημοτικού ωδείου Λάρισας, και μαζί ανακόπτει την παραγωγή πολιτισμού, που ήδη μετρά έναν αιώνα ζωής».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συμπληρώνει πως «η μόνη λύση και η μόνη διεκδίκηση πρέπει να είναι η ανάκληση της απόφασης αυτής και η διατήρηση της ίδιας αυτόνομης υπόστασης του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι δηλώσεις, προερχόμενες από κυβερνητικούς παράγοντες που καθησυχάζουν τον κόσμο της Λάρισας, λέγοντας ότι δήθεν «θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως κύρια δομή του Δήμου», δεν είναι τίποτα άλλο παρά επικοινωνιακές, προσχηματικές και ανέξοδες υποσχέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι το Ωδείο οδηγείται μοιραία στην υποβάθμιση και οφείλουμε όλοι, Βουλευτές, Επιστημονικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση, να υψώσουμε μια κοινή φωνή για να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απόσυρση της διάταξης που καταργεί τον αυτόνομο χαρακτήρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας».

Scroll to Top