Κόκκαλης σε κυβέρνηση: Βάλτε τέλος στον εμπαιγμό προς τους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι

«Να σταματήσει ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους σεισμόπληκτους κατοίκους του Δαμασίου» ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και μεταφορών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι του Δαμασίου, «τρία χρόνια περιμένουν τις αποζημιώσεις από το σεισμό και μένουν σε κοντέινερ».

Αναφέρεται ότι «στο χωριό υπάρχουν 180 προβληματικά σπίτια που δικαιούνται προκαταβολή επιδότησης 14.000 € τα κόκκινα και 8.000 € τα κίτρινα και φυσικά τα απαραίτητα χρήματα για την επισκευή ή την ανέγερσή τους, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα μόλις 4-5 άτομα πήραν χρήματα για να ξεκινήσουν τις εργασίες».

Επισημαίνεται ότι «υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε την προκαταβολή επειδή έκλεισε η πλατφόρμα και επειδή εντοπίστηκαν κάποια λάθη κανείς δεν τους δίνει το δικαίωμα να τα διορθώσουν και να πάρουν έστω και τα λίγα αυτά χρήματα που δικαιούνται» όπως και το γεγονός ότι «και αυτοί που έκαναν ένσταση για τις εκτιμήσεις των μηχανικών οι οποίες ακόμη δεν εξετάστηκαν και επίσης δεν πήραν ούτε ένα ευρώ προκαταβολή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Η συντριπτική πλειοψηφία των σεισμόπληκτων κατοίκων έχουν καταθέσει φακέλους στην αρμόδια υπηρεσία τη ΔΑΕΦΚ για να εξεταστούν και να εγκριθούν αλλά αυτοί οι φάκελοι είναι στοιβαγμένοι στην υπηρεσία και δεν μπορούν να εξεταστούν λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού» και επιπλέον «οι σεισμόπληκτοι είναι αντιμέτωποι και με την άρνηση ή την επιφυλακτικότητα αν θέλετε των Τραπεζών να δώσουν δάνεια για ανέγερση ή επισκευή κατοικιών».

Ζητείται «η δημιουργία γραφείου ικανά στελεχωμένου στη Θεσσαλία που θα μπορέσει να εξετάσει τους φακέλους τόσο των σεισμόπληκτων που κατατέθηκαν πριν 3 σχεδόν χρόνια αλλά και των εκατοντάδων πλημμυροπαθών που ετοιμάζονται αυτό το διάστημα».

Scroll to Top