Κόκκαλης: Η οπαδική βία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση

«Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η οπαδική βία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση» τόνισε το πρωί του Σαββάτου ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.

Με αφορμή τα νέα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο κ. Κόκκαλης είπε μεταξύ άλλων πως «τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η οπαδική βία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, από το επίσημο κράτος. Είχαμε δύο παρεμβάσεις – και νομοθετικές – τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή. Αυτό σημαίνει ότι ή ήταν λάθος οι παρεμβάσεις ή δεν εφαρμόστηκαν. Άρα έχουμε κατ’ αρχήν μία ομολογία αποτυχίας των παρεμβάσεων. Θέλω να θέσω τον εξής προβληματισμό: Δεν υπάρχουν στο κάδρο των ευθυνών οι ΠΑΕ. Οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες. Δε μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να αναλαμβάνει τις ευθύνες τους. Για ποιο λόγο αυτές να μη συμβάλουν στη φύλαξη; Δεν είναι κερδοφόρες;

Ακόμη και ιδιώνυμο έγινε το αδίκημα. Άρα τί βλέπουμε; Αυστηροποιήθηκε το νομικό πλαίσιο χωρίς αποτέλεσμα. Εμείς λέμε πρόληψη στα γήπεδα και ξεκάθαρη εφαρμογή του νομικού πλαισίου. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν εφαρμόζεται. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν οδηγεί πάντα στη λύση του προβλήματος» κατέληξε.

Scroll to Top