Κόκκαλης: «Μπορεί η Κυβέρνηση να εγγυηθεί για την ασφάλεια των επιβατών του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας;»

Το καίριο ερώτημα αν μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί για την ασφάλεια των επιβατών του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, θέτει με δήλωση του, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, αναμένεται η επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθηνών Θεσσαλονίκης, με μηχανές diesel και όχι με ηλεκτροκίνηση καθώς η επαναφορά της και τα νέα έργα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, αναμένονται να ολοκληρωθούν τουλάχιστον έως το 2026.

Στους πολίτες τη χώρας μας παραμένει έκδηλη η ανησυχία αναφορικά με το θέμα της  ασφάλειας κατά τη μετακίνηση τους, καθώς παρά το πρόσφατο τραγικό  δυστύχημα των Τεμπών, απουσιάζουν οι απαραίτητες μελέτες για την ποιότητα των έργων άμεσης αποκατάστασης του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη για  προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με την έλλειψη δραστικών αποφάσεων και κινήσεων θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών της χώρας μας ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει σε αποτυχία την οποιαδήποτε προσπάθεια ανάταξης και αναδιάταξης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.»

Scroll to Top