Κόκκαλης: «Μαύρα» Χριστούγεννα για χιλιάδες αγρότες που μένουν απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης

Χριστούγεννα με… άδειες τσέπες θα κάνουν χιλιάδες αγρότες καθώς δεν υπήρξε μέριμνα από την κυβέρνηση ώστε οι πληρωμές να ολοκληρωθούν μέχρι χθες Παρασκευή. Με αφορμή την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, ζητώντας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: Όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες πλην της Πειραιώς, θα κάνουν δυστυχώς «μαύρα» Χριστούγεννα, καθώς τα χρήματα από την εξόφληση των ενισχύσεων θα πιστωθούν την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για έναν ακόμη άθλο των… «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πρωτογενή τομέα. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει την ευθύνη για την χάραξη της αγροτικής πολιτικής, την οποία υλοποιούν οι εποπτεύοντες από αυτό οργανισμοί. Τώρα αντιλήφθηκε ο υπουργός κ. Αυγενάκης ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προβλήματα και παθογένειες;

Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, έστω και καθυστερημένα. Δε φταίει σε τίποτε ούτε ο αγρότης, ούτε ο κτηνοτρόφος – οι πραγματικοί και παραγωγικοί – να πληρώνουν την ανικανότητα και την προφανή ανεπάρκεια του υπουργείου» καταλήγει.

Scroll to Top