Κόκκαλης: Χωρίς σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ και για την πλημμυρισμένη Θεσσαλία η κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ότι παρά τις σχετικές επισημάνσεις από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς σχέδιο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και για την επόμενη ημέρα των πλημμυρών στη Θεσσαλία, ασκεί ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Εγκαίρως – από 17 Νοεμβρίου 2023 – ως Υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητήσαμε την σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση για την ΚΑΠ 2023-2027 στην οποία (συζήτηση) ο ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου. Δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός αδιαφορούνε. Αλήθεια με ποιους διαβουλεύτηκαν την τελική τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας μας;

Σε ότι αφορά την πλημμυρισμένη Θεσσαλία, πέντε σχεδόν μήνες μετά τις πλημμύρες η Κυβέρνηση ΔΕΝ έχει σχέδιο για:

1. Τον αποστραγγισμό 180.000 στρεμμάτων (κάτω από το νερό)

2. Την αποζημίωση των χωραφιών που δεν θα καλλιεργηθούνε καθώς και πως θα εξασφαλισθεί η βασική ενίσχυση.

3. Την αποζημίωση του έγγειου κεφαλαίου και το συνολικό ποσό εξόφλησης για κάθε καλλιέργεια.

4. Το συνολικό σχέδιο αποκατάστασης εδαφών, νερών και καλλιεργειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στις 10 Φεβρουαρίου στην Λάρισα θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό και δίκαιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

Scroll to Top