Κόκκαλης στο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο: Η Ελληνική μελισσοκομία εκπέμπει σήμα κινδύνου, χρειάζεται άμεση στήριξη

«Η Ελληνική μελισσοκομία εκπέμπει σήμα κινδύνου και χρειάζεται άμεση στήριξη» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του Πανελληνίου Μελισσοκομικού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στη Λάρισα.

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης, «δυστυχώς η Ελληνική μελισσοκομία καταρρέει. Ειδικά η Θεσσαλία, μετά τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη τον Σεπτέμβριο από τις πλημμύρες, απαιτεί μία γενναία στήριξη ώστε να επιβιώσει ο πρωτογενής τομέας. Οι Θεσσαλοί μελισσοκόμοι δίκαια απαιτούν να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για το τελικό ποσό της αποζημίωσης στις κυψέλες και στα σμήνη.

Την ίδια ώρα, αγνοείται παντελώς ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική και την επικείμενη τροποποίησή της. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους μελισσοκόμους. Το μέλι είναι η ναυαρχίδα των προϊόντων μας, δυστυχώς όμως νοθεύεται. Για την ακρίβεια, είναι το πιο νοθευμένο από τα γνωστά Ελληνικά προϊόντα. Γι’ αυτό, προτείνουμε δέσμη μέτρων ώστε να ανασχέσουμε αυτή την κατάσταση που αποτελεί πληγή για την Ελληνική μελισσοκομία, η οποία εκπέμπει σήμα κινδύνου και χρειάζεται άμεση στήριξη» κατέληξε.

Scroll to Top