Κόκκαλης: Απέναντι στο Ολλανδικό σχέδιο, εμείς προτάσσουμε το Ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

Το Ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας παρουσίασε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο επαφών που είχε με εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών από την περιοχή της Λάρισας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Ζήτησα να ενημερωθώ από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα από Συνεταιρισμούς περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, διότι επτά μήνες μετά, δεν έχουμε δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όλων των ζημιών που έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι. Βλέπουμε το Ολλανδικό σχέδιο. Απέναντι σε αυτό το σχέδιο εμείς προτείνουμε το Ελληνικό σχέδιο που έχει να κάνει με την επικαιροποίηση του εδαφολογικού χάρτη της Θεσσαλίας, με τη δημιουργία αγροοικολογικών ζωνών, με την κατασκευή όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και με την αποκατάσταση του εγγείου, του φυτικού κεφαλαίου και της ζημιάς που έχουν υποστεί τα χωράφια των αγροτών. Ζητούμε επίσης την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τροποποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όσον αφορά τη Θεσσαλία και τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας. Είμαστε εδώ όχι μόνο με τεκμηριωμένη κριτική, αλλά και με δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις για το καλό της Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία μας αφορά όλους.

Το βαμβάκι στοχοποιήθηκε από το Ολλανδικό σχέδιο ενώ δεν είναι τόσο υδροβόρο όσο λέγεται. Το Θεσσαλικό βαμβάκι αξίζει το καλύτερο, αρκεί ως χώρα να έχουμε σε προτεραιότητα την προστιθέμενη αξία του.

Στις προτάσεις μας περιλαμβάνεται και η διάνοιξη σήραγγας προς το Αιγαίο γιατί είναι ένα έργο αναγκαίο όχι μόνον για να φύγουν τα νερά από τα παρακάρλια ,αλλά και για το μέλλον. Οφείλει η κυβέρνηση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει το συγκεκριμένο έργο» κατέληξε.

Scroll to Top