Κόκκαλης: Δεν περισσεύει κανείς συμβασιούχος – Να διασφαλιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι καθαριότητας στο ΓΝ Λάρισας

«Κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος δεν περισσεύει, να υπάρξει άμεση εργασιακή διασφάλιση των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» ζητά με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση: «Αντιμέτωποι με οριστική απόλυση  μετά από παρατάσεις 3,5 χρόνων, βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι με ΣΟΧ στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την περίοδο της πανδημίας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η Κυβέρνηση χωρίς κανέναν ενδοιασμό απαξιώνει την προσφορά τους και επιλέγει την απόλυση τους.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να παραχωρήσει και τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιώτη ανάδοχο με αποδεδειγμένα υψηλότερο κόστος από το κόστος των συμβασιούχων εργαζομένων, αποδεικνύει ανενδοίαστα τις πραγματικές προτεραιότητες της αλλά και τη μεροληπτική αντιμετώπιση των εργαζομένων.

Κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δεν περισσεύει και είναι επιβεβλημένη η άμεση εργασιακή διασφάλιση τους».

Scroll to Top