Συνωστισμός και προβλήματα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. προχώρησαν σε πολύ  σημαντικό βαθμό το έργο αναβάθμισης και ανακατασκευής των κτιρίων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης  Νέων Αυλώνα. 

Προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, πραγματοποιήθηκε όπως απαιτούταν η εκκένωση του χώρου που θα γίνονταν οι απαιτούμενες κατασκευές. Ωστόσο, τα τελευταία περίπου δύο χρόνια το σύνολο  των νέων που βρίσκονται στις φυλακές διαμένουν στοιβαγμένοι στα μισά κελιά των φυλακών.  Συγκεκριμένα, σε κελιά που στριμώχνονται δύο κουκέτες και φιλοξενούνται τέσσερις κρατούμενοι τώρα  αναγκαστικά στριμώχνονται πολλές φορές οι διπλάσιοι κρατούμενοι. Η έλλειψη χώρου έχει ως  αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εκτός κλινών τουλάχιστον 60 νέοι.  

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί λύση για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές Αυλώνα για το διάστημα  των εργασιών, αντιθέτως έχει δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου συμφόρηση και μάλιστα εν μέσω  πανδημίας. Τα εν λόγω έργα έχουν ήδη καθυστερήσει την ολοκλήρωσή τους και μάλιστα δεν έχουν καν  προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών στο άλλο μισό του Κέντρου Κράτησης. 

Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση αποσυμφόρησης για το διάστημα των ανακατασκευών. Είναι  πραγματικά αδιανόητο ειδικά μέσα σε αυτήν τη συγκυρία, να μην υπάρχει χώρος ούτε καν για να  κοιμηθούν οι κρατούμενοι.  

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα σε ότι μέτρα χρειάζονται προκειμένου να αποσυμφορηθεί  το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής;

2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης στο Ειδικό  Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα; 

Scroll to Top