Αγνοείται εδώ και 15 μήνες η ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Στις 14 Ιουνίου 2020 ο αδικοχαμένος νέος Βασίλειος Μάγγος φέρεται να  κακοποιήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας μπροστά στα  Δικαστήρια Βόλου. Ένα μήνα μετά ο 26χρονος Βολιώτης φοιτητής  εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του. 

Στις 26 Ιουνίου 2021 η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου υπέβαλλε μήνυση κατά  δύο κατ’ ονομασμένων και κατ’ αγνώστων αστυνομικών για την υπόθεση του  ξυλοδαρμού του Βασίλη, με την υπόθεση να έχει πάρει σήμερα το δρόμο της  δικαιοσύνης. 

Καίριο στοιχείο της υπόθεσης είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα της ΕΔΕ  που έχει διενεργηθεί, με βάση την οποία η αστυνομία υπηρεσιακά ερεύνησε  τα πρόσωπα, τις συνθήκες και τις ευθύνες αναφορικά με το περιστατικό του  ξυλοδαρμού του Βασίλη. 

Σύμφωνα με την οικογένεια του Βασίλη Μάγγου και το συνήγορο  υπεράσπισης της υπόθεσης, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ δεν έχουν ακόμα  κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους παρά το γεγονός ότι από την έναρξη της  διαδικασίας έχουν παρέλθει ήδη 15 μήνες. 

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμα για την υποβολή των  σχετικών μηνύσεων από την πλευρά της οικογένειας, η οποία αναγκάστηκε να  προχωρήσει δικαστικά χωρίς αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσουν και  βασικό στοιχείο στην δικαστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το φετινό  καλοκαίρι. 

Εντούτοις, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ της αστυνομίας παραμένουν άγνωστα  εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για την  τόσο μεγάλη καθυστέρηση τόσο στην ίδια την οικογένεια, όσο και στην τοπική  κοινωνία του Βόλου την οποία είχε συγκλονίσει το περιστατικό ξυλοδαρμού  του νέου.

Επειδή, οι οικογένεια του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου έχει ήδη υποβάλει  μήνυση κατά αστυνομικών που φέρεται να κακοποίησαν τον άτυχο νέο. 

Επειδή, η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη. 

Επειδή, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ της αστυνομίας αναφορικά με το  περιστατικό δεν έχουν κοινοποιηθεί εδώ και 15 μήνες. 

Επειδή, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ αποτελούν βασικό στοιχείο της δικαστικής  διαδικασίας.  

Επειδή, η τόσο μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί δικαιολογημένο  προβληματισμό και εγείρει ερωτήματα. 

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: 

1. Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία της ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό  του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς μπροστά στο Δικαστικό  Μέγαρο Βόλου το καλοκαίρι του 2020; 

2. Για ποιο λόγο τα αποτελέσματα της ΕΔΕ δεν έχουν κοινοποιηθεί  στους ενδιαφερόμενους εδώ και 15 μήνες, παρά το γεγονός ότι  για την υπόθεση υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαδικασία; 

3. Προτίθεται να παρέμβει, ώστε να ανακοινωθούν το συντομότερο  δυνατό τα αποτελέσματα της ΕΔΕ της αστυνομίας για το  περιστατικό ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου, η τόσο μεγάλη  καθυστέρηση των οποίων δημιουργεί ερωτηματικά και  δικαιολογημένη ανησυχία; 

Scroll to Top