Υγειονομική βόμβα τα πνιγμένα πρόβατα στα Βρυσιά Φαρσάλων

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται δήλωση της υποψήφιας Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μαρίας Ίφου σύμφωνα με την οποία ζητείται η «άμεση απομάκρυνση 400 προβάτων που παραμένουν εδώ και 20 μέρες πνιγμένα μετά την κακοκαιρία “Daniel” σε κτηνοτροφική μονάδα στα Βρυσιά Φαρσάλων.» 

Αναφέρεται ότι τα 400 ζώα «εδώ και είκοσι ημέρες κείνται εκτεθειμένα στην κτηνοτροφική μονάδα, πράγμα το οποίο αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για την υγεία όλων μας» ενώ επισημαίνεται και το γεγονός ότι «η κτηνοτροφική μονάδα βρίσκεται κοντά στις πηγές του ποταμού “Φαρσαλίτη”, πράγμα που σημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος και περιβαλλοντικής μόλυνσης.» 

Στη δήλωση της υποψήφιας Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μαρίας Ίφου, καταγγέλλεται η «απραξία όλων των αρμοδίων για το φλέγον αυτό ζήτημα» και απαιτείται η άμεση επίλυση του ζητήματος , « για να μην γίνουμε μάρτυρες προβλημάτων υγείας, τόσο των κατοίκων του χωριού όσο και ολόκληρης της επαρχίας.» 

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες των Υπουργείων για την άμεση  επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Scroll to Top