Κόκκαλης σε Πιερρακάκη: Εκτός πραγματικότητας η απόφαση για τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία

Χωρίς ενσυναίσθηση και αίσθηση της πραγματικότητας η αδιανόητη, παιδαγωγικά, είναι απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (αρ. πρ. 640/25-09-2023) σύμφωνα με την οποία είναι παιδαγωγικά αδιανόητη η επικοινωνιακή απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «αγνοεί κατάφωρα τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά την πρόσφατη κακοκαιρία» και «είναι φανερό ότι πρόκειται για μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας όπου η «τηλεκπαίδευση» για μια ακόμη φορά «πλασάρεται»  ως πανάκεια για χάρη της λαϊκής κατανάλωσης.»

Επισημαίνεται ότι «πρόκειται για παρωδία»  με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να «προσπαθεί με οδηγίες της τελευταίας στιγμής να υπερβεί την πραγματικότητα» και  «κυρίως τη σχολική πραγματικότητα» καθώς  «δεν έχει ανακοινωθεί η κατανομή των τμημάτων, οι μαθητές/τριες δεν έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς τους (πάρα πολλά παιδιά έχουν καινούριο δάσκαλο), έχουν να δουν εκπαιδευτικούς και συμμαθητές τρεις μήνες ή/και δεν έχουν καν γνωρίσει τους/τις συμμαθητές/τριές τους (προνήπιο, Α΄ τάξη…) ενώ κανένα σχολείο, όπως είναι φυσικό, δεν έχει έτοιμο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης και πολλά παιδιά, αδυνατώντας να συνδεθούν θα νιώσουν απομονωμένα.»

Τονίζεται το θέμα της ασφάλειας των εκπαιδευτικών όπου «η μετακίνηση τους στις σχολικές μονάδες για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης, ιδιαίτερα για όσους θα πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα, με τις πλημμύρες που αναμένονται τα επόμενα  εικοσιτετράωρα, θα είναι άκρως επικίνδυνη» και ζητείται η απόσυρση των οδηγών για την «τηλεκπαίδευση», η οποία, «ούτως ή άλλως, είναι αδύνατο, λόγω των συνθηκών, να έχει ενιαία εφαρμογή  και φυσικά «υποχρεωτικό» χαρακτήρα.»

Scroll to Top