Άμεση λήψη μέτρων στήριξης για όλους τους Ξενοδόχους του Ν. Λάρισας

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών , Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως Αναφορά επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας με τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Daniel”. 

Σύμφωνα με την επιστολή, ο κλάδος ανήκει «στη ‘βαριά βιομηχανία’» του τουρισμού’» αλλά «ανήκει επίσης στους πλημμυροπαθείς ( οι συνάδελφοι των παραλίων κυριολεκτικά, η πόλη της Λάρισας δέχεται τα απόνερα της καταστροφής)». Επισημαίνεται το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ακυρώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων ενώ μόνο για την πόλη της Λάρισας η ακύρωση των ήδη προγραμματισμένων εκδηλώσεων, που συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή, έχει προκαλέσει άμεση απώλεια εσόδων ύψους τουλάχιστον 500.000€. 

Αναφέρονται τα αιτήματα του κλάδου που αφορούν την «άμεση ενίσχυση – επιχορήγηση στις επιχειρήσεις για τόνωση της ρευστότητας, την αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, την αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων των επιχειρήσεων, την απαλλαγή από την περαιτέρω καταβολή επιστρεπτέων, την άρση της κατάσχεσης των λογαριασμών των επιχειρήσεων, την παράταση για ένα έτος της αστεροποίησης των ξενοδοχείων, την άμεση εξόφληση από τους δήμους και την περιφέρεια των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις» και ζητείται η ικανοποίηση τους προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες των Υπουργείων για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση  των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.  

Scroll to Top