Να σταματήσει ο εμπαιγμός με το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα 14/2022 και να προχωρήσει άμεσα η παράταση του

Όπως είχε επισημανθεί και στο πλαίσιο της κατατεθείσα ερώτησης 306/31.7.2023 του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα 14/2022 είναι απολύτως απαραίτητη για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις. Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος επιτελούν κρίσιμο έργο σε δομές που σήμερα επωμίζονται τεράστια βάρη, όπως είναι οι δασικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες των ΟΤΑ, υπηρεσίες του δημοσίου, υπηρεσίες που σχετίζονται με την διαχείριση του προσφυγικού. Η απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επί του θέματος (υπ. Αριθ. 74949/18.8.2023 ήταν ότι το Υπουργείο “εξετάζει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις παράτασης του”. 

Εντούτοις, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στις 31 Αυγούστου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη παράταση “δεν υπογράφεται από το Υπουργείο Εσωτερικών κι έχει σταματήσει η διαδικασία”.

Επειδή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα είναι αδιανόητο να σταματήσουν να εργάζονται άνθρωποι από κρίσιμες δομές, όπως οι δασικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες των ΟΤΑ, υπηρεσίες του δημοσίου, υπηρεσίες που σχετίζονται με την διαχείριση του προσφυγικού. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί  

Θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα 14/2022; 

Scroll to Top