Κόκκαλης σε Αυγενάκη: Σοβαρός ο κίνδυνος να απωλέσουν τη δυνατότητα μείωσης φόρου οι αγρότες

Τον σοβαρό κίνδυνο να απωλέσουν τη δυνατότητα μείωσης φόρου οι αγρότες, επισημαίνει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) που αφορά τις προτάσεις των φοροτεχνικών για τη συμβολαιακή γεωργία ώστε μην χαθεί η μείωση φόρου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «κατά την διάρκεια των θερινών μηνών του 2023, η ύπαιθρος χώρα υπέστη τις καταστροφικές συνέπειες των πολλαπλών και εκτεταμένων πυρκαγιών. Ακολούθησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias με τα ολέθρια αποτελέσματα για την γεωργία, την κτηνοτροφία, και όχι μόνο, των περιοχών που επλήγησαν».

Αναφέρεται το γεγονός «των έκτακτων συνθηκών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες» και επισημαίνεται ότι είναι η «πρώτη χρονιά της εφαρμογής της ρύθμισης, αλλά και ότι το 2023 εμπεριείχε και πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες (εθνικές και δημοτικές-περιφερειακές».

Ζητείται από την ΠΟΦΕΕ «να χαρακτηριστούν και τα έτη 2023 και 2024 ως έτη προσαρμογής για την υποχρέωση υποβολής στοιχείων των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ, και η ανάρτηση των στοιχείων να πρέπει να γίνει απολογιστικά, κατά τα πρότυπα χρήσης του έτους 2022» και προτείνεται το χρονικό αυτό διάστημα «να γίνουν και οι απαραίτητες βελτιώσεις στην πλατφόρμα ώστε να γίνει πλήρως λειτουργική».

Scroll to Top