Αναπροσαρμογή των τιμών του υπολογισμού της αποζημίωσης σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς.

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Αναφορά την με αρ. Πρ. 231/ 17-10-2023 επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, η οποία αναφέρεται στο θέμα των αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές. 

Σύμφωνα με την επιστολή, στις 12/10/2023 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στις περιοχές Μώραινα, Ξαλιάρη, Παλιόβαλτα, καθώς και στις όμορες περιοχές και διαπιστώθηκε το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς από κλιμάκια της Δ.Α.Ο.Κ και του ΕΛΓΑ. 

Επισημαίνεται ότι «οι τιμές υπολογισμού της αποζημίωσης του ελαιόκαρπου ανέρχεται σε 0,59 ευρώ ανά κιλό, που αντιστοιχεί σε τιμή ελαιόλαδου περίπου 3 ευρώ ανά κιλό» ενώ «οι εμπορικές πράξεις που έχουν ήδη αρχίσει για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο βρίσκονται γύρω στα 9 ευρώ ανά κιλό και με τάσεις μάλιστα ανόδου.» 

Ζητείται «να γίνει αναπροσαρμογή των τιμών του υπολογισμού της αποζημίωσης σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς.» 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση  επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.

Scroll to Top