Τραγικές οι συνέπειες του πτωχευτικού της Νέας Δημοκρατίας

Η πρώτη και μοναδική κατοικία 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκι βγήκε σε πλειστηριασμό, την  Τετάρτη 1/11/2023, από τη “DoValue” για οφειλή μόλις 24.000 ευρώ. 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από τον δικηγόρο της 83χρονης, ο πλειστηριασμός είναι παράτυπος καθώς  η κατάσχεση έχει απορριφθεί από το Κτηματολόγιο για τυπικούς λόγους. Ταυτόχρονα, εκκρεμεί αίτηση της  83χρονης ως ευάλωτο φυσικό πρόσωπο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “ethnos.gr”, η 83χρονη γυναίκα έχει χρέη από επαγγελματική  δραστηριότητα και πέρυσι ένα άλλο ακίνητό της βγήκε σε πλειστηριασμό. Τώρα ακολούθησε η κύρια  κατοικία της, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στις 170.000 ευρώ και βγήκε σε πλειστηριασμό για τμήμα της  οφειλής της, το οποίο δεν ξεπερνά τις 24.000 ευρώ. 

Ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας 83χρονης καρκινοπαθούς επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ,  με το πτωχευτικό πλαίσιο που δημιούργησε, αφήνει χωρίς καμία ουσιαστική προστασία του πολίτες που  βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια, ενώ το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους διογκώνεται. 

Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης  κατοικίας και η ρευστοποίηση των περιουσιών έγινε βασική επιδίωξη. Οι τράπεζες και τα funds έχουν  απόλυτη ελευθερία να μην αποδέχονται ρυθμίσεις χρεών. Πλέον είναι προφανές από τα δείγματα της  καθημερινότητας ότι ούτε οι πιο ευάλωτοι πολίτες δεν μπορούν να προστατευθούν. 

Επειδή οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα και διαρκής απειλή για  χιλιάδες πολίτες. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Γνωρίζει τις καταγγελίες για τον εν λόγω πλειστηριασμό και τι θα πράξει για να ακυρωθεί;

2. Θα μπουν αυστηροί κανόνες στη λειτουργία funds, servıcers και τραπεζών για να  προστατεύονται οι πολίτες και να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους; 

3. Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που βρέθηκαν σε  οικονομική δυσχέρεια και αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν; 

Scroll to Top