Οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες καμία απολύτως εργασία για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου στο ύψος της Χάλκης

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ως Αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου έξω από την Χάλκη παραμένει απελπιστική. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «Δεν έχει γίνει από τους αρμοδίους καμία απολύτως εργασία για την αποκατάσταση της γραμμής, την στιγμή που μόλις την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ Α.Ε.) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ), από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.» 

Ζητείται η επίσπευση των εργασιών για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου. 

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση  επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.

Scroll to Top