Σύσταση νέων Αστυνομικών Τμημάτων αποδυναμώνουν τα ήδη υπάρχοντα εκθέτοντας σε κίνδυνο πολίτες και αστυνομικούς.

Σημαντικά ερωτήματα γεννά η ίδρυση αστυνομικών τμημάτων με πρωτοφανή υποστελέ χωση στη Δυτική Αττική. Συγκεκριμένα, το Αστυνομικό Τμήμα Καματερού παρουσιάζει σύμ φωνα με καταγγελίες πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς απασχολεί 15 άτομα τα οποία δουλεύ ουν χωρίς ρεπό και χωρίς άδειες. Ειδικότερα το συγκεκριμένο τμήμα διαθέτει δύο μόνο ά τομα στη βάρδια (αξιωματικό υπηρεσίας και σκοπό), χωρίς να υπάρχει περιπολικό ούτε για δείγμα. Κι ενώ αρχές Μαρτίου οι καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων έπεφταν βροχή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγες μέρες μετά διαβεβαίωνε τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων -Καματερού Σταύρο Τσίρμπα ότι «υπάρχει σημαντική ενίσχυση της αστυνόμευσης και ότι έχουν ενταθεί σημαντικά οι περιπολίες των ομάδων ΔΙ.Α.Σ στην περιοχή.» Παράλληλα οι καταγγελίες των κατοίκων και τα περιστατικά που σημειώνονται σοκάρουν καθώς παρουσιάζουν την κατάσταση ως τραγελαφική. «Δεν νοείται να πανηγυρίζουμε για το ότι ανοίγουμε αστυνομικά τμή ματα ενώ δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ούτε ένα» δηλώνουν εξοργισμένοι οι κάτοικοι. Τα θλιβερά γεγονότα της 1ης Απριλίου με την 28χρονη που έπεσε νεκρή έξω από το Αστυ νομικό Τμήμα την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση, ήρθαν να δώσουν τον τραγικό επί λογο στις καταγγελίες πολιτών αλλά και αστυνομικών. Συγκεκριμένα,σύμφωνα με δημοσί ευμα, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης ζή τησε από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να κλείσει τα Αστυνομικά Τμήματα εάν δεν είναι σε θέση να τα επανδρώσει επαρκώς. Ο κ. Σταματάκης λέει χαρακτηριστικά στην καταγγελία του ότι «13 από τα 15 Τμήματα Ασφαλείας της δυτικής Αττικής κλείνουν κατά τις βραδινές ώρες (μετά τις 22.00) ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχει ούτε σκοπός το βράδυ.»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μας είχε διαβεβαιώσει την 17η Σεπτεμβρίου 2023 από τη ΔΕΘ ότι 2.500 αστυνομικοί θα αποδεσμεύονταν άμεσα από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων.

Από τον Φεβρουάριο σας ρωτάμε γιατί δεν έχουν επιστρέψει ακόμα αυτοί οι 2.500 αστυνο μικοί των επωνύμων στις υπηρεσίες τους και μας απαντάτε με γενικότητες. Ήρθε η ώρα να μας απαντήσετε πως θα αντιμετωπίσετε αυτή την τραγελαφική κατάσταση άμεσα και αποτελεσματικά.

Επειδή δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Επειδή βάσει καταγγελιών των κατοίκων και των αστυνομικών τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα της Δυτικής Αττικής αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη καθημερινότητα και στις υ πηρεσίες που οφείλουν να παρέχουν παραμένοντας ακόμα και κλειστά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επειδή έχετε αποτύχει πλήρως στο να νιώθουν οι πολίτες τόσο των δυτικών προαστίων όσο και της επικράτειας ασφαλείς.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1) Πως θα επανδρώσει άμεσα και αποτελεσματικά τα εν λόγω τμήματα;

2) Γιατί επιμένει στη σύσταση νέων Αστυνομικών Τμημάτων αποδυναμώνοντας τα ήδη υπάρχοντα εκθέτοντας σε κίνδυνο πολίτες και αστυνομικούς;

3) Πότε επιτέλους θα δούμε ξανά στις οργανικές τους θέσεις τους 2.500 αστυνομικούς που είναι διατεθειμένοι στη φύλαξη επωνύμων;

Scroll to Top