Να μην επιτρέψει το Υπουργείο να χαθεί η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, λόγω των εργαστηρίων

Σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών: 

● Κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. 

● Μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο, ακυρώνονται. 

● Μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν  μπορούν να εξεταστούν την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. 

Κατά συνέπεια ακυρώνονται οι προσβάσιμοι βαθμοί σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου και τίθεται θέμα  απώλειας εξαμήνου, λόγω των εργαστηρίων, αφού αυτά, όπως λέει και η απόφαση δεν μπορούν να  γίνουν δια ζώσης. 

Μία τέτοια απόφαση, μόνο παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί, γίνεται εις βάρος πολλών φοιτητών,  των οποίων η προσπάθεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού εξαμήνου πηγαίνει στον κάλαθο των  αχρήστων. 

Επειδή τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο, εξετάστηκαν  επιτυχώς με προβιβάσιμο βαθμό μόνο κατά το θεωρητικό τους μέρος, νόμιμα και με όλες τις  προβλεπόμενες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας περί διασφάλισης της ποιότητας και της διαφάνειας.  

Επειδή γονείς και φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αναγκάζονται να διατηρήσουν τα σπίτια  που νοικιάζουν με μεγάλο κόστος. 

Επειδή το χαμένο εξάμηνο σημαίνει ότι οι φοιτητές του τμήματος δεν θα πάρουν το πτυχίο τους, γεγονός  που ανατρέπει τον προγραμματισμό τους.

Επειδή υπάρχουν και άλλες σχολές Ιατρικές, φαρμακευτικές ή άλλης ειδικότητας με εργαστήρια που  έχουν λάβει παρόμοια απόφαση και αυτό είναι άδικο για φοιτητές και γονείς. 

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: 

1. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να βρει άμεσα λύση; 

2. Σκοπεύει να εκδώσειi σαφείς οδηγίες για παράταση εξαμήνου μέχρι τον Αύγουστο, ακόμα  και το Σεπτέμβριο αν χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των  Πανεπιστημίων; 

3. Θα επιτρέψει να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια και όσα κρίνονται απολύτως  αναγκαία, να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι το τέλος της φετινής  ακαδημαϊκής χρονιάς με παράταση του εξαμήνου; 

4. Θα πάρει θέση περί της ακύρωσης των προβιβάσιμων βαθμών που επιτεύχθηκαν με εξ  αποστάσεως εξετάσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ακυρώνεται όλη η προσπάθεια και  ο κόπος των φοιτητών που έκαναν πολλές θυσίες ώστε να επιτύχουν και να ξεπεράσουν  τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας; 

Scroll to Top